Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Στα 126 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Οι οφειλές του Δήμου Θεσσαλονίκης προς προμηθευτές, δάνεια τραπεζών, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αγγίζει τα 126 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν. 

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση”, δήλωσε ο κ. Καπόν σε ενημέρωσή του προς τους δημοτικούς συμβούλους, προσθέτοντας ότι η απουσία “ολοκληρωμένου συστήματος μηχανοργάνωσης” προκάλεσε εμπόδια στην περισυλλογή στοιχείων.

Εντύπωση προκαλούν στοιχεία, που προέκυψαν από τη μέχρι τώρα έρευνα, όπως: η μη ύπαρξη λογιστηρίου στο δήμο Θεσσαλονίκης, η αδυναμία ισολογισμού, η μη ύπαρξη διπλογραφικού συστήματος, η έλλειψη μητρώου παγίων και η έλλειψη συστήματος παρακολούθησης των αποθηκών, όπως επεσήμανε ο ίδιος.

Από το σύνολο των χρεών τα 34 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε χρέη προς τους προμηθευτές και τα 43 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια που έλαβε η προηγούμενη διοίκηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ακόμη εκκρεμούν χρέη ύψους 7,1 εκατομμύρια ευρώ προς την εφορία από υπόθεση υπεξαίρεσης, 22 εκατομμύρια ευρώ από φορολογικές παραβάσεις που εντοπίστηκαν με τιμολόγια, που είτε είναι πλαστά, είτε δεν καταχωρήθηκαν στις καταστάσεις του δήμου, και 20 εκατομμύρια ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...