Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Έψαχναν για χρυσό - Πέθαναν από εκροή αερίου

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση με την ανεύρεση σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στην αγροτική περιοχή Διαβατών Θεσσαλονίκης, δύο πτωμάτων ομογενών ηλικίας... 41 και 42 ετών.

Συνελήφθησαν ένας 36χρονος ομογενής και ένας 60χρονος ημεδαπός

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τέσσερις άνδρες πραγματοποιούσαν παράνομες ανασκαφές στα Υψώματα Δερβενίου για την ανεύρεση χρυσού

Οι δύο άτυχοι άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί από την τάφρο που έσκαβαν, ενώ ο 36χρονος που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου μετέφερε με το ΙΧ του 60χρονου τα πτώματα στην περιοχή όπου και εβρέθησαν τελικώς.

Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δύο άνδρες να πέθαναν από εκροή δηλητηριώδους αερίου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 36χρονος ομογενής και 60χρονος ημεδαπός σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής», «Περιύβρισης νεκρών» και Νομοθεσίας Περί «Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Ξημερώματα της 06-07-2012 σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού – αγροτική περιοχή Διαβατών Θεσσαλονίκης βρέθηκαν τα πτώματα δύο ανδρών - ομογενών ηλικίας 41 και 42 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την προαναφερθείσα Υπηρεσία οι δύο θανόντες ανασύρθηκαν νεκροί από τάφρο σε αγροτική περιοχή πλησίον των Υψωμάτων Δερβενίου Θεσσαλονίκης στην οποία πραγματοποιούσαν ανασκαφή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 36χρονος επιτηρούσε εξωτερικά το χώρο.

Μετά την ανάσυρσή τους, με τη συνδρομή δύο ατόμων τα οποία αναζητούνται, μεταφέρθηκαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 60χρονου, στο σημείο ανεύρεσης τους.

Επίσης προέκυψε ότι, οι θανόντες μαζί με τους δύο συλληφθέντες μετέβαιναν στη συγκεκριμένη περιοχή των Υψωμάτων Δερβενίου κατά τον τελευταίο μήνα όπου και πραγματοποιούσαν ανασκαφή για ανεύρεση χρυσού.

Στο σημείο ανεύρεσης των πτωμάτων κλήθηκε και προσήλθε κ. Ιατροδικαστής και ειδικό συνεργείο της Υ.Ε.Ε.Β.Ε., ενώ στο χώρο της ανασκαφής προσήλθαν ειδικά συνεργεία της Υ.Ε.Ε.Β.Ε., Τ.Ε.Ε.Μ., Ε.Μ.Α.Κ. και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...