Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μαίες - Μαιευτές Θεσσαλονίκης: Στηρίζουμε την επιλογή των γυναικών να γεννήσουν στο σπίτι


O Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών Μαιευτών Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στους τοκετούς κατ'οίκον και επισημαίνει:

"Είμαστε δίπλα στους γονείς στις γυναίκες και στα νεογνά τους έχουμε σώσει άπειρες γυναίκες και νεογνά όπου και αν δουλεύουμε , στα δημόσια νοσοκομεία, στα ιδιωτικά μαιευτήρια, στα αγροτικά, στο σπίτι παντού

 Στηρίζουμε την επιλογή των γυναικών να γεννήσουν στο σπίτι με την προυπόθεση ότι ο τοκετός κατ οίκον θα γίνεται  αποκλειστικά από άτομα που έχουν άδεια άσκησης  του μαιευτικού επαγγέλματος (μαίες ή μαιευτήρες )και γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα για την μαιευτική φροντίδα στο σπίτι έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία των επιτόκων και των νεογνών τους καθώς και η δημόσια υγεία.Υπεύθυνοι για την διαχείριση των αποβλήτων και την συμπλήρωση των βεβαιώσεων των τοκετών είναι η μαία ή ο μαιευτήρας που παρίσταται στον τοκετό".

Την ανακοίνωση υπογράφει, για το ΔΣ η Πρόεδρος Μοσχάκη Βικτωρία

3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ στηριζετε τον ΦΥΣΙΚΟ τοκετο ούτε τον τοκετό ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ
    γιατί:
    1. εκφοβίζετε τους ιατρικούς λειτουργούς και τους γονείς που επέλεξαν να γεννήσουν σπίτι με δικαστήρια και ο μελλοντικός γονιός νοιώθει επίσης απειλημένος
    2. η κα. Μοσχάκη αντί για μάρτυρας υπεράσπισης (εφόσον υποστηρίζει τον φυσικό τοκετό) είναι μάρτυρας κατηγορίας (θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στους γονείς και να τους βάλει στον "ίσιο δρόμο" χωρίς να τους καταγγείλει)
    3. αν η κα. Μοσχάκη ταξιδέψει λίγο στο εξωτερικό θα μάθει οτι στην Αγγλία στη Γερμανία και σε πολλές ακόμα Ευρωπαικές χώρες οι πλακούντες θάβονται στον κήπο των γονιών (ένας τσομπάνης φίλος μου δίνει τους πλακούντες των προβάτων στα τσομπανόσκυλά του, γιατί οι δασάρχες και το πανεπιστήμιο δεν αντιδρά; δεν υπάρχουν μικρόβια στους πλακούντες των προβάτων;)
    Θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες για τον φυσικό τοκετό αλλά και για το πόσο φοβούνται οι κλινικές, οι μαίες και οι γιατροί ότι θα χάσουν χρήματα από καισαρικές και από πολυεθνικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kκ. ανωνυμη (ή ανωνυμε), με ποια αρμοδιοτητα και με ποια στοιχεια -κυριως- μπορειτε εσεις να μιλατε με τις ωρες για το "φυσικο τοκετο" και πως μπορειτε να τεκμηριωσετε οτι Μαιες θα χασουν χρηματα αν προασπιστει; Ειστε Μαια? Ειστε Γυναικολογος; Τι ακριβως ειστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο/Η ανώνυμος της 1ης Μαρτίου χρειάζεται κάποια αρμοδιότητα για να επιτραπεί να εκφέρει άποψη; Όποιος έχει κάνει παιδιά σε νοσοκομείο στην Ελλάδα ξέρει τι ποσά και κέρδη παίζονται. Νομίζω πως κάνει μπαμ ότι οι Μαίες προσπαθούν να προασπίσουν το επάγγελμά τους και αυτό δεν είναι κατακριτέο από μόνο του. Το κατακριτέο είναι να το κάνουν εις βάρος του δικαιώματος των άλλων πολιτών και επικαλούμενοι ανακρίβειες όπως αυτό περί διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων (που σύμφωνα με τον νόμο αφορά μόνο υγειονομικές μονάδες και όχι οικίες).

      Διαγραφή

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...