Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Σοκ στο Λοιμωδών για τα σχέδια λουκέτου!

Ξεσηκωμένοι είναι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης, το πρώην Λοιμωδών, μετά την ενημέρωση που είχαν από τη διοίκηση ότι ξεκινά η... διάσπαση του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι αλλά και μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας έχουν συγκαλέσει συνέλευση σήμερα το μεσημέρι στο νοσοκομείο αναζητώντας τρόπους για να αποτρέψουν την μετακίνηση της παθολογικής κλινικής στο «Γ. Παπανικολάου», εντός Αυγούστου, όπως προβλέπει η πρώτη φάση του σχεδιασμού. Παράλληλα, σκοπεύουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών.

Δεν πρόκειται για... ξαφνικό θάνατο, αφού τα σενάρια λουκέτου για το Ειδικών Παθήσεων έδιναν και έπαιρναν εδώ και καιρό. Η παθολογική κλινική θα μετακομίσει, μαζί με προσωπικό, στο «Γ. Παπανικολάου», κάτι που προβλέπεται και στο νέο οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν μετακινήσεις και άλλων τμημάτων του Ειδικών Παθήσεων, αφού όλα δείχνουν ότι υλοποιείται ο σχεδιασμός που θέλει το εξειδικευμένο νοσοκομείο να αλλάζει λειτουργία και να μετατρέπεται σε κέντρο υγείας αστικού τύπου. Ετσι, το επικρατέστερο σενάριο είναι να μεταφερθεί αλλού και η παιδιατρική κλινική.

Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι η ενημέρωση που είχαν από την διοίκηση του νοσοκομείου να... ετοιμάζονται να μετακομίσουν αποτελεί την αρχή του κλεισίματος του νοσοκομείου, που έχει προγραμματιστεί βάσει των επιταγών του μνημονίου. Όπως λένε, θα ακολουθήσουν δυσμενείς εξελίξεις με λουκέτα, συγχωνεύσεις, περικοπές και σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων, το «Παναγία» και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...