Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Στις 12 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τον θάνατο δύο πελατών ξενοδοχείου

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης από αμέλεια και της κατασκευής αυθαιρέτου.

Με την εξέταση μαρτύρων συνεχίστηκε, από το πρωί, ενώπιον του Γ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, η δίκη για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων σε γνωστό ξενοδοχείο του Πανοράματος Θεσσαλονίκης, που έχασαν τη ζωή τους, με διαφορά 24 ωρών, από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.


Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν ήταν ο ιατροδικαστής Σαμουήλ Ντούγκου, ο οποίος τόνισε ότι είχε επισημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. να κάνει έλεγχο, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε ισχυρές ενδείξεις ότι ο πρώτος θάνατος προερχόταν από δηλητηρίαση. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, η Αστυνομία τού απάντησε ότι ερευνήθηκε από πραγματογνώμονα ο χώρος όπου βρέθηκε ο πρώτος νεκρός, αλλά δεν διαπιστώθηκε κάτι ύποπτο.

Συνέπεια αυτής της εξέλιξης ήταν να συνεχίσει τη λειτουργία του το ξενοδοχείο και να υπάρξει λίγες ώρες αργότερα και δεύτερος θάνατος πελάτη.

Ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων αμφισβήτησε την κατάθεση του ιατροδικαστή με συνέπεια να υπάρξει ένταση στο ακροατήριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος συνήγορος επικαλέστηκε δηλώσεις που είχε κάνει ο τότε γενικός αστυνομικός διευθυντής, διαψεύδοντας ότι ενημερώθηκε από τον ιατροδικαστή.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου κι ένας πραγματογνώμονας, ενώ δια πληρεξούσιου δικηγόρου δικάζεται ένας εργολάβος. Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης από αμέλεια και της κατασκευής αυθαιρέτου.

Οι δύο θάνατοι, ενός 28χρονου κι ενός 27χρονου, σημειώθηκαν σε διάστημα 24 ωρών αντιστοίχως, στις 4 και 5 Νοεμβρίου του 2009, σε δύο ξεχωριστά δωμάτια και ορόφους του ξενοδοχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...