Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αστυνομικός έπαιρνε «μίζα» για να βάζει μετανάστες στη χώρα

Η ΕΛ.ΑΣ. «έβαλε τον λύκο να φιλάει τα πρόβατα», καθώς είχε τοποθετήσει ανθυπαστυνόμο για τον έλεγχο και την αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών στην χώρα μας, αλλά εκείνος διευκόλυνε την είσοδο λαθρομεταναστών έναντι 35.000 δραχμών (1.012 ευρώ) το «κεφάλι», αλλά και εισήγαγε λάθρα 100 σφαγμένα γιδοπρόβατα από την Αλβανία.

Ειδικότερα, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ανθυπαστυνόμων αποφάσισε την απόταξη ανθυπαστυνόμου από το σώμα της ΕΛΑΣ. Αποτάχθηκε, καθώς   όταν υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Κλεισούρας της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Καστοριάς και ενώ εξέτιε ποινή πρόσκαιρης παύσης για άλλη αιτία, το διάστημα  Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 1990 αγόρασε από ιδιώτη 100 σφαγμένα αιγοπρόβατα, γνωρίζοντας ότι μέρος εξ αυτών είχαν εισαχθεί λαθραία στην Ελλάδα από την Αλβανία. Φυσικά για τα 100 αιγοπρόβατα  δεν κατέβαλε  δασμούς, φόρους και τέλη. Τα αιγοπρόβατα αυτά στη συνέχεια τα διέθεσε στην κατανάλωση σε άγνωστο τόπο και χρόνο.


Για τη μεταφορά των λαθραίων αιγοπροβάτων ο επίμαχος ανθυπαστυνόμος χρησιμοποίησε το δικό του αυτοκίνητο στο οποίο είχε προσθέσει, χωρίς  άδεια, τρέιλερ.

Αρχικά στον εν λόγω ανθυπαστυνόμο είχε αποδοθεί από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΛΑΣ και η κατηγορία διευκόλυνσης εισόδου και μεταφοράς Αλβανών λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας έναντι 35.000 δρχ. το άτομο. Η λαθραία εισαγωγή Αλβανών έγινε το 1993 σε συνεργασία με ιδιώτη. Μάλιστα για τη διευκόλυνση της λάθρας εισαγωγής των Αλβανών, ο ανθυπαστυνόμος, εκμεταλλεύθηκε την ιδιότητα του ως αναπληρωτή διοικητή μεταβατικού αποσπάσματος και με τη χρήση CB καθοδηγούσε τον συνεργό ιδιώτη για την ασφαλή μεταφορά των λαθρομεταναστών. Όμως, το βράδυ της 10.2.1993 η επιχείρηση μεταφοράς  λαθρομεταναστών έγινε αντιληπτή από στρατιωτική περίπολο και συνελήφθη  ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Πάντως ο ανθυπαστυνόμος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καστοριάς αθώος λόγω αμφιβολιών για την λαθραία μεταφορά Αλβανών μεταναστών.

Μετά την αθωωτική αυτή απόφαση για την κατηγορία της λαθραίας μεταφοράς Αλβανών το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ ανακάλεσε την σε βάρος του   ανθυπαστυνόμου πειθαρχική διαδικασία και τον τιμώρησε μόνο για την λαθραία εισαγωγή 100  αιγοπροβάτων. Η πειθαρχική διαδικασία διήρκεσε πολλά χρόνια και είχε πολλές παλινδρομήσεις,   καθώς τα Διοικητικά Δικαστήρια   ακύρωναν της πειθαρχικές αποφάσεις για διάφορες νομικές παραλείψεις και το πειθαρχικό συμβούλιο εξέδιδε καινούργιες.

Τελικά, η πειθαρχική ποινή της απόταξης του ανθυπαστυνόμου από το σώμα της ΕΛΑΣ απασχόλησε και το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο είχε προσφύγει. Οι σύμβουλοι Επικρατείς απέρριψαν την προσφυγή του, κρίνοντας ότι η πειθαρχική ποινή της απόταξης είναι πλήρως αιτιολογημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...